Co to jest Restaurant week?
Jest to największy festiwal restauracyjny w Polsce. Jego początki sięgają 2014r. Z oferty festiwalowej można skorzystać 2 razy w roku na wiosnę i jesień.Jakie są zasady festiwalu:
- załóż kont gościa
- dokonaj rezerwacji stolika w wybranej przez siebie restauracji dostępnej na stronie festiwalu www.restarantweek.pl , po dokonaniu płatności potwierdzenie rezerwacji zostanie wysłane e-mailem
- spróbuj wyjątkowego menu festiwalowego składającego się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej cenie
- czas trwania 90 minut
W tym roku wiosenna edycja odbywa się w dniach 18-30 kwietnia
To już nasza druga przygoda z Restaurant week, tym razem wybraliśmy się do restauracji Bombardino.
Oto nasze menu:
Przystawka- Pizza tre carin-prosciutto cotto, prosciutto crudo, salami napoliDanie główne- królik, puree z topinambura, karmelizowana marchew, sos bearneński, kiełki chrzanu
Deser- mus czekoladowy z praliną
Jak oceniamy naszą wizytę?
- W restauracji panuje bardzo przyjazna atmosfera, młoda obsługa która się bardzo stara. Pani odpowiadała na każde nasze pytania.
- Przystawka- trochę za duża jak na starter, wystarczyłaby połowa tej porcji. Musieliśmy poprosić o chwilę przerwy między kolejnym daniem. Pizza smaczna na cienkim cieście, prawdziwy włoski klimat. Do tego podawana jest z dwoma oliwami smakowymi, co oczywiście jest na plus.
- Królik- wyśmienity, dobrze przyrządzony, bardzo delikatne mięso. warto spróbować.
- Deser dla prawdziwych fanów czekolady dla nas okazał się za mdły. Ratowaliśmy się borówkami i malinami.
- Podsumowując- warto odwiedzić restaurację Borbardinio- my na pewno jeszcze tam zajrzymy.
Super sprawa. :) Jestem fanką kiełków i rzeczywiście, z delikatnym mięsem królika wydają się pasować. :) Pozdrawiam i życzę miłej majówki! :)
OdpowiedzUsuńRównież pozdrawiam i życzę udanej majówki pełnej odkryć kulinarnych :)
OdpowiedzUsuńoj, bardzo lubię Restaurant Week i jestem jego ambasadorką w Krakowie!
OdpowiedzUsuńOby więcej takich inicjatyw w Polsce. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń