środa, 25 kwietnia 2018

Restaurant week - nasza recenzja

Co to jest Restaurant week?

Jest to największy festiwal restauracyjny w Polsce. Jego początki sięgają  2014r.  Z oferty festiwalowej można skorzystać 2 razy w roku na wiosnę i jesień.

Jakie są zasady festiwalu:

  • załóż kont gościa
  • dokonaj rezerwacji stolika w wybranej przez siebie restauracji dostępnej na  stronie festiwalu www.restarantweek.pl , po dokonaniu płatności potwierdzenie rezerwacji zostanie wysłane e-mailem
  • spróbuj wyjątkowego menu festiwalowego składającego się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej cenie
  • czas trwania 90 minut

W tym roku wiosenna edycja odbywa się w dniach 18-30 kwietnia

To już nasza druga przygoda z Restaurant week, tym razem wybraliśmy się do restauracji Bombardino.


Oto nasze menu:

Przystawka- Pizza tre carin-prosciutto cotto, prosciutto crudo, salami napoli


Danie główne- królik, puree z topinambura, karmelizowana marchew, sos bearneński, kiełki chrzanu



Deser- mus czekoladowy z praliną


Jak oceniamy naszą wizytę?

  • W restauracji panuje bardzo przyjazna atmosfera, młoda obsługa która się bardzo stara. Pani odpowiadała na każde nasze pytania.
  • Przystawka- trochę za duża jak na starter, wystarczyłaby połowa tej porcji. Musieliśmy poprosić o chwilę przerwy między kolejnym daniem. Pizza smaczna na cienkim cieście, prawdziwy włoski klimat. Do tego podawana jest z dwoma oliwami smakowymi, co oczywiście jest na plus.
  • Królik- wyśmienity, dobrze przyrządzony, bardzo delikatne mięso. warto spróbować.
  • Deser dla prawdziwych fanów czekolady dla nas okazał się za mdły. Ratowaliśmy się borówkami i malinami.
  • Podsumowując- warto odwiedzić restaurację Borbardinio- my na pewno jeszcze tam zajrzymy.

A wy korzystać z wydarzenia jakim jest Restaurant week ?

4 komentarze:

  1. Super sprawa. :) Jestem fanką kiełków i rzeczywiście, z delikatnym mięsem królika wydają się pasować. :) Pozdrawiam i życzę miłej majówki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Również pozdrawiam i życzę udanej majówki pełnej odkryć kulinarnych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj, bardzo lubię Restaurant Week i jestem jego ambasadorką w Krakowie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Oby więcej takich inicjatyw w Polsce. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń